آخرین اخبار
طغیانی:

ظرفیت‌سازی در اصفهان باید بیش از میانگین کشوری باشد

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: متأسفانه نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان لیسانس به بالا در اصفهان بالا است، در صورتی که نرخ بیکاری زیردیپلم در اصفهان پنج درصد است، بنابراین ظرفیت‌سازی در اصفهان باید بیش از میانگین کشوری باشد، زیرا مشکل اصفهان در حوزه بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است که اصلی‌ترین زمینه اشتغال آن‌ها در زمینه دانش‌بنیان است.
اشتراک گذاری
۰۶ آبان ۱۴۰۲
کد مطلب : 3440

مهدی طغیانی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اقتصاد آینده که به عنوان اقتصاد دانش‌بنیان از آن یاد می‌شود، موجب شده است تا تمام کشورها برای رسیدن به آن برنامه‌ریزی کنند.

وی افزود: مهم‌ترین داشته ما در کشور نیروی انسانی تحصیل‌کرده است که می‌توان از این ظرفیت استفاده کرد، اما شرایط موجود اقتصادی برای حرکت به سمت آن مناسب نیست، متأسفانه اقتصاد منابع‌محور داریم و هرگاه درآمد فروش منابع مناسب است، به دنبال آن وضع اقتصاد خوب خواهد شد و برعکس. البته در سال‌های اخیر تلاش‌های زیادی برای کاهش وابستگی به نفت و منابع دیگر شده و بیشتر تمرکز بر کسب منابع پایدار بوده است، اما راه زیادی تا قطع وابستگی کامل به منابع وجود دارد.

لزوم حرکت از اقتصاد منابع محور به سوی اقتصاد دانش محور

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: حال باید از سمت اقتصاد منابع‌محور به سوی اقتصاد دانش‌محور حرکت کنیم که برای این مهم باید قوانین و مقررات فراهم شود. به این منظور طی دو سال گذشته مهم‌ترین اتفاقی که در این خصوص رخ داد قانون جهش تولید دانش‌بنیان بود، این قانون کمتر از یک سال است که ابلاغ شده اما هنوز ظرفیت زیادی از آن دست‌نخورده باقی‌مانده است.

طغیانی اضافه کرد: بخشی از این ظرفیت مربوط به صنعت ماشین‌سازی است، در صورتی که در گذشته ماشین‌های صنعتی با تعرفه صفر وارد می‌شد و این اقدام مورد اعتراض دانش‌بنیان‌ها بود، در قانون جهش تولید دانش‌بنیان، در تعرفه صفر آن تجدید نظر شد، اما متأسفانه عددی هم معرفی نشد.

وی ادامه داد: مشکل دیگر دانش‌بنیان‌ها تأمین مالی بود که در این قانون با افزایش سرمایه صندوق نوآوری به این موضع پرداخته شد.

دارایی‌های ناملموس دانش‌بنیان‌ها برای ضمانت به رسمیت شناخته می‌شود

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در خصوص ضمانت‌نامه‌ها برای تولیدات شرکت‌های دانش‌بنیانی که از دارایی‌های ناملموس برخوردارند، مقرر شد دارایی‌های ناملموس آن‌ها برای ضمانت به رسمیت شناخته شود.

طغیانی اضافه کرد: تا قبل از تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان تأمین اراضی مورد نیاز برای استقرار شرکت‌ها در شهرک‌های علمی و پارک‌های علم و فناوری، حق واگذاری زمین وجود نداشت، اما در قانون حق داده شده است تا فعالان بتوانند برای ضمانت از آن‌ها استفاده کنند، البته همچنان مشکلات واگذاری وجود دارد.

وی تصریح کرد: مشکل دیگر ارزش‌گذاری دارایی‌های ناملموس و نامشهود شرکت‌های دانش‌بنیان بود که سازوکار ارزش‌گذاری آن‌ها در قانون مذکور پیش‌بینی شد.‌

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: قانون جهش تولید دانش‌بنیان یک قدم به جلو برای خروج از اقتصاد منابع‌محور به سوی اقتصاد دانش‌بنیان است، البته این قدم کافی نیست و رویکردها در این خصوص باید تغییر کند.

طغیانی اضافه کرد: مورد مهم دیگری که در قانون جهش تولید دانش‌بنیان ذکر شده، اعتبار مالیاتی است، در این قانون مصوب شده است تا اگر شرکتی در شرکت‌های دیگر و واحد تحقیق و توسعه سرمایه‌گذاری کند، به مقدار مبلغ سرمایه‌گذاری شده، از تخفیف مالیاتی بهره‌مند شود.

وی تصریح کرد: متأسفانه نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان لیسانس به بالا در اصفهان بالا است، در صورتی که نرخ بیکاری زیردیپلم در اصفهان پنج درصد است، بنابراین ظرفیت‌سازی در اصفهان باید بیش از میانگین کشوری باشد، زیرا مشکل اصفهان در حوزه بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است که اصلی‌ترین زمینه اشتغال آن‌ها در زمینه دانش‌بنیان است.

منبع: ایمنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *