طغیانی: دولت چهاردهم باید برای بحران صندوقهای بازنشستگی برنامه داشته باشد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دکتر مهدی طغیانی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ادامه مسیر کشور در حوزه اقتصادی نیازمند اصلاح ساختارهای اقتصادی کشور است، اظهار کرد: نا به سامانی در ساختارها، به اقتصاد کشور ضربه زده و مشکلاتی را در پی داشته است.
وی با بیان اینکه ساختارهای معیوب اقتصادی تحریمهای اقتصادی علیه ایران را تشدید کرده است، ادامه داد: به عنوان مثال ساختار مالیاتی کشور علی رغم همه زحماتی که برای آن کشیده شده است،ساختار معیوب و ناقصی است و برخی قوانین در این بخش هنوز به درستی اجرایی نشده و قوانینی که باید به مجلس شورای اسلامی ارائه میشد، تعیین تکلیف نشده است.
نماینده مردم اصفهان در ادامه با اشاره به ساختارهای معیوب بودجه کشور خاطرنشان کرد: اصلاح ساختار بودجه در سالهای گذشته مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده و البته در مجلس یازدهم نیز اصلاحاتی حداقلی در این بخش لحاظ شد. با این حال ما در این بخش نیازمند اصلاحاتی هستیم تا از کسریهای گاه و بیگاه بودجه جلوگیری کنیم. قطعاً در مراحل تهیه بودجه سالیانه از سوی دولت ، بودجه باید به صورت ساختاری اصلاح شود.
طغیانی با بیان اینکه صندوقهای بازنشستگی، وضعیت شرکتهای دولتی و ابر بحرانهایی که در برنامه هفتم به آن اشاره شد از جمله مسائلی است که باید به صورت ساختاری اصلاح شود، ادامه داد: همچنین بحرانهایی از جمله بحران صندوقهای بازنشستگی و بحران انرژی از جمله موضوعاتی است که باید دولت آتی از روز اول برای آن برنامه داشته باشد چرا که ما وقت لازم را برای جبران این مشکلات نداریم.
وی تاکید کرد: اگر این مشکلات برطرف نشود، به واقع تا سه سال آینده نصف و نیمی از بودجه کل کشور معطوف کمک به صندوقهای بازنشستگی خواهد شد. این در حالیست که در سال ۱۴۰۳، ۳۰۰ همت برای این مسئله منابع در نظر گرفته شد. بنابراین تا ۲ الی ۳ سال دیگر این منابع با نرخهای فزایندهای، ناترازیهای زیادی را ایجاد خواهد کرد و آن موقع دیگر منابعی برای خدمات عمومی دولت باقی نخواهد ماند. بنابراین از هم اکنون باید برای این ابر چالش، چاره اندیشی کرد.
طغیانی با بیان اینکه باید برای ابر چالشهایی اعم از بحران آب ،صندوقهای بازنشستگی و محیط زیست چاره اندیشی کرد، اضافه کرد: این موضوعات از جمله چالشهای جدی و اقتصادی کشور است که دولتها باید به آن بپردازند و البته کار سادهای هم نیست باید زیرساختهای اقتصادی کشور به درستی اصلاح شود لذا اگر ما این زیرساختها را تغییر ندهیم، ممکن است ما باز با یک جهش نرخ ارز و نرخ تورم و همچنین بدتر شدن همه ناترازیها مواجه شویم.
دیدگاهتان را بنویسید